Po letní pauze zase plaveme.

 

Tak v sobotu jsme byli s Patričkem zase po letní pauze na plavání. Po konzultaci jsme byli zařazeni mezi roční děti. :) Patriček byl úplně nadšený. Plavání mu dělá asi tu největší radost. Hned jak jsme vzali Patrička do vody, tak byla vidět změna. Když jsme chodili na jaře, tak byl ve vodě přeci jenom ještě napnutý, ale tentokrát byl uvolněný už v okamžiku, kdy jsme ho dali do vody, nemusel si na vodu zvykat a moc se mu tam líbilo. Dokonce si už i ve vodě občas chytne hračku.
Je nádherné, jak člověk vidí v těch dětských očích tu radost, když se mu něco líbí a je šťastný. Už jsme Patričkovi dávali kolem pasu takový pás, který ho drží nad vodou, a ručičky jsme mu dali na destičku, to se mu moc líbilo. Plavali jsme tunelem a různě si hráli ve vodě. Už se těšíme na další plavání, ale Patriček nám teď onemocněl. :( Má rýmu a kašel. Rýmu léčím kapičkami do nosu a pořád jsme odsávali. Už to má o něco lepší, ale první dny to bylo strašné, jak na něho ta nemoc lezla a měl inkubační dobu (doba od nákazy do prvních projevů nemoci), tak se v noci neustále budil třeba 3 krát s obrovským záchvatem breku. Museli jsme ho utěšovat minimálně půl hodinky, než se zklidnil. :( To jsme úplně brečeli s ním. Dneska už zase spal celou noc. Ráno se jen najedl a spal dál, až do 13:30 hod. To jsem tedy pořád kontrolovala, jestli žije, protože takhle dlouho zase nespává, ale asi ho ta nemoc zmohla. Doufám, že nás rýma brzy přejde, protože jinak zase budeme muset odložit vyšetření sluchu a očiček v celkové anestezii a my bychom to měli rádi už co nejdřív za sebou. Počkáme do úterý, a když se neuzdraví, tak to odložíme. Bavila jsem se o tom s obvodní a uvidíme.

Dneska jsem se už konečně zbavila posledních papírů o dávky, co jsme měla doma, a jsem ráda, protože kolem toho bylo hodně běhání. Informace pro maminky, které se chystají o dávky žádat. Nám je 1 rok a 9 měsíců a dostali jsme papír na:

PŘÍSPĚVEK NA PÉČI
PRŮKAZKU INVALIDY
SOCIÁLNÍ PŘÍPLATEK

Děti od 3 let toho mají potom více.