Pobyt v Jánských lázních, operace Selektivní dorzální rizotomie a další.

 

Po velmi dlouhé odmlce, která byla způsobená mnoha faktory, které nebudu dlouze rozebírat, se opět ozývám a budu se snažit doplnit alespoň to nejdůležitější, co se u nás za tu dlouhou dobu událo.

 

Co se týče vyšetření EEG, které Patrik prodělal nakonec o něco déle, než bylo původně v plánu, tak to nám naštěstí pro zatím dopadlo dobře. Patriček sice nebyl u vyšetření moc v klidu, tak jak by měl, takže jsem ho nakonec u toho musela zklidňovat jídlem. Nakonec se vám z toho, ale podařilo něco vytáhnout. Výsledky jsme se dozvěděli až při kontrole u dětské neuroložky. Tam nám bylo sděleno, že eeg záznam byl bez specifických projevů. Zprávu si budete moci přečíst zde.

 

Od 9.1. do 19.2.2008 jsme byli na léčebném pobytu v Jánských lázních. Dopis s pozvánkou nám přišel v době před vánocemi, a jelikož už od nového roku byl požadován regulační poplatek na každý den, tak přiznám, že jsme se hodně rozmýšleli, jestli jen a nebo né. Nakonec jsme se, ale rozhodli pro. 9.ledna jsme vyrazili směr Jánské lázně. Po krátkém hledání jsme dorazili k budově. Tak jsme vyložili poměrně objemné zavazadla a přenesli je do haly uvnitř budovy. Po chvíli čekání si nás pozvala k sobě paní doktorka, která s námi sepsala nějaké papíry a určila Patričkovi procedury. Zaplatila jsem regulační poplatek za mě a za Patrička na dobu 6 týdnů. Věci jsme naložili na transportní vozík a se sestřičkou, která si nás převzala, jsme jeli do 7. patra budovy, kde na konci chodby byl náš pokoj. Z pokoje jsme měla největší obavy, protože jsem měla představu klasického nemocničního pokoje. Naštěstí se moje obavy nepotvrdily. Jelikož byl Patriček ještě řazen mezi mladší pacienty, tak jsme byli ubytováni na izolaci. K tomu patří nejdřív chodba, dále malá jídelnička a kuchyňka. To bylo společné pro 2 pokoje náš a ještě našich budoucích sousedů. Pokoj byl velmi útulný. Byla v něm postel dřevěná pro mě a dřevěná postýlka pro malého. Byla, ale dost nízká a určená spíše pro ležící dětičky. Byla možnost jí vyměnit ještě za klasickou železnou, ale jelikož jsme s sebou měli vlastní cestovní postýlku a do ní matraci, tak jsme si po dohodě s velmi ochotným personálem nechali tu. K pokoji jsme měli chodbu s velkou skříní na uložení věcí, záchod a také koupelnu s umyvadlem a sprchovým koutem. Pod umyvadlem byla k dispozici vanička a lavůrek. Takže tím jsme měli koupání vyřešené. Patrička jsem koupala ve vaničce. V pokoji jsme měli také k dispozici televizi. Celkový vzhled pokoje byl velmi útulný a my jsme se brzy zabydleli. Další den jsme ještě dostali na podlahu dětský koberec.