Rozčarování aneb pozvánka do lázní.

 

Dneska se mi konečně po dlouhé době čekání dostala do ruky pozvánka do lázní, kam máme s Patričkem jet.

Žádost jsme měli už od srpna, kdy mi přišlo první potvrzení o žádosti od lázní, které jsme si vybrali.

Už předtím mi táta řekl, že budeme v lázních nejspíše od nového roku platit, ale nechtěla jsem tomu moc věřit. Bohužel se to potvrdilo a od 1. 1. 2008 se bude v lázních platit stejně jako třeba v nemocnici 60Kč na den.

Platí to samozřejmě jak ten, komu je komplexní lázeňská péče poskytována, tak i jeho doprovod (který je snad u malých dětí samozřejmostí), je-li mu tento pobyt hrazen z prostředků veřejného zdravotního pojištění.

Úhrada regulačního poplatku
 

  • část regulačního poplatku, která je vybírána před léčením, je stanovena dle průměrné ošetřovací doby pacienta
  • odchylky od průměrné ošetřovací doby (přeplatky, event. nedoplatky budou bezprostředně řešeny v den odchodu pacienta v přijímací kanceláři)


Upozorňuji, že třeba my máme platbu v hotovosti předem 2 520 Kč za dítě a 2 520 Kč za doprovod!!! Celkem 5 040 Kč, ale může to být až 6 720 Kč. Doba  našeho pobytu by měla být 6-8 týdnů, takže je možné, že budeme na konci pobytu ještě doplácet a to až 840 Kč na každého.
 
Je sice hezké, že to obhajují tím, že nebudeme jíst doma a podobně, ale my toho tolik vůbec neprojíme a budeme ještě platit Patričkovi speciální jídlo, protože neumí kousat, za které si budeme připlácet. Já mu stejně ještě spoustu jídla budu muset vzít s sebou. A to ještě nepočítám ty věci, co má mít s sebou a benzín, aby za námi mohl tatínek jezdit na návštěvu. Je to opravdu slušná "pálka" a myslím, že si teď dost lidí rozmyslí, jestli vůbec pojede, protože ne každý na to má. :( My si taky ještě nejsme jistí. Je zajímavé, že celou dobu to šlo bez regulačních poplatků.

Tak se na to prosím všichni připravte. :( Přeji pevné nervy!!!