Začínáme se pohybovat po místnosti.

 

Patriček se nám začal pohybovat po místnosti. Je to takový způsob plazení. Leží na bříšku a ručičkama se přitahuje dopředu. Nožičky zatím tahá za sebou, ale občas je také zapojí. Dobře tím však trénuje levou ručičku. Dáme před něho hračku (takový válec, který chrastí a dobře se drží) a když jí chytne, tak mu zase trošku popojede pryč a musí se za ní vydat a to ho krásně nutí k pohybu. Už je schopný nám tímto způsobem přeplazit celý pokoj. Sice to není moc, ale pro nás je to mnoho. :) Snad začne za nějaký čas zapojovat i nožičky.

Ve čtvrtek jsme také byli v Trutnově, zeptat se na speciální školku do budoucna pro Patrička. Velmi mě potěšilo příjemné jednání paní ředitelky. V lednu se máme přijít znovu zeptat
a začali bysme už pomalu sepisovat dokumentaci o Patričkovi. Paní ředitelka nám také řekla, že kdyby se Patričkův stav zhoršil a bylo by potřeba speciální péče, tak by ho třeba na týden dali do stacionáře, kde by se s ním cvičilo.

To nám nedalo, a chtěli jsme se podívat, jak stacionář vypadá. Nakonec jsme našli stacionář pro dospělé a tam nám velmi ochotní pánové poradili, kde je dětský stacionář, ale bohužel paní ředitelka je momentálně na dovolené, takže se máme stavit příští týden. Dostali jsme tip, abysme si zajeli pro nějaké informace do oranžového domu. Tam je z boku budovy jedna paní doktorka, která se sice specializuje na mentální postižení dětí, ale pomohla nám opravdu hodně. Velmi příjemné a vstřícné jednání. Mohli jsme se vypovídat. Navíc nám paní zajistila fyzioterapeutickou pracovnici, která by se nám na Patrička podívala. Také nám poskytla katalogy speciálních pomůcek a kontakt na centrum rané péče z Hradce Králové. Za to všechno velmi děkujeme.